BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 12 30 01 Mary in Canada.  Een belevenis die zich rond deze Kersttijd heeft voorgedaan!

 

Mary, dochter van de oud Neerse Lies Derikx, die al sinds 1953 in Canada woont, nam contact met mij (Piet van Toon) op. Haar moeder is in 1953 samen met haar ouders en nog 10 andere levende kinderen naar Canada geëmigreerd en daar gehuwd en heet nu Lies (Liz) Strijdonck-Derikx. Twee kinderen uit het gezin van Mèlk Sjeng zijn nog in 1946 in Neer overleden, namelijk Mientje en Trientje.

Mary, zij heet nu: Mary Louisse Lane-Strijdonck kent dan ook weinig meer van de Nederlandse taal en laat zich alles door de PC vertalen. Daar moet U aan denken tijdens het lezen van haar mails.

Dan volgt nu de belevenis:

Eerste mail van Mary op 26-11-2009.

Hello Piet! Gelieve te excuseren mijn het schrijven. Ik gebruik een website om deze brief voor me te vertalen. Ik ben de dochter van Leugens derikx-Strijdonck. Ik hoop u me kunt helpen? Ik zou een beeld van de Katholieke kerk in Neer willen schilderen die mijn Mamma bijwoonde toen zij jong was. Het zal een verrassing huidig voor Kerstmis zijn. Kunt u vertellen me waar ik een beeld van de Katholieke kerk kan vinden?? Is er een verbinding op uw website? Of weet u van een website dat ik het kan vinden??

Dankuwel voor elk van uw hulp. Mijn mamma bezoekt uw website vaak, en spreekt zeer hoogst van het!! Houd omhoog uw hard werk. Het betekent een partij aan zij die Nederland, hebben verlaten en nu elders geleefd. It' s moeilijk om te vergeten waar u uit! komt! Mary.

Mijn antwoordt:

Mary, hier foto's en linken van onze kerk, door de jaren heen.
Succes er mee!
Maak je een foto van je schilderij en stuur je mij die?
http://www.pietvantoon.nl/winter_kerkpl.011230-06.JPG
http://www.pietvantoon.nl/kerkplein-04.JPG
Groeten Piet Timmermans.

Ik had meerdere foto's gestuurd, deze heeft ze uitgekozen:

Mary, haar antwoordt dezelfde dag: Dankuwel!! Het zal waarschijnlijk een week of twee vergen, maar wanneer ik word gedaan, zal ik zeker zijn om u een beeld te verzenden. Het is een verrassing voor mijn Mamma, zo tevreden, don' t vermeldt het schilderen tot na Kerstmis!!

Mijn antwoordt: Mary, ik wacht rustig af en ben benieuwd wat je er van maakt? Groeten Piet Timmermans.

 

Mail van Mary op 13-12-2009 met een foto van het door haar gemaakte schilderij: Hello Pete! Ik heb hard gewerkt aan het schilderen van de kerk in Neer. Het zal Kerstmis huidig voor mijn moeder zijn. Ik gebruikte één van de beelden dat u me als mijn gids had gestuurd. Ik ging een scène van Kerstmis doen/van de winter, maar mijn echtgenoot stelde voor dat ik dat niet doen. Die manier, mijn mamma kan uit het schilderen van al lang jaar houden. I don' t denkt ik vrij de kleur van het kerkrecht werd, aangezien het een weinig roder dan ik had gewild aan bleek. Nochtans, wordt het gedaan. Ik ben nooit aan Neer geweest, zodat heb ik nooit de kerk voor mij gezien. Ik of benieuwd ben kunt u me vertellen wat u aan mijn het schilderen? denkt? Kunt u de kerk? erkennen? Ik hoop zo!! Het kan niet net zoals de kerk kijken nu, maar aangezien mijn moeder Holland in 1953 verliet, probeerde ik om te vangen wat het kan gekeken hebben als toen zij nog daar leefde. Gelieve te laten me weten wat u denkt. (Dit is een heden van Kerstmis, hulp de verrassing zo gelieve te houden!!)

Mijn antwoordt:

Hi Mary, je hebt een mooi schilderij gemaakt van onze kerk.
Daar zal je moeder zeer zeker blij mee zijn, als zij dat met Kerstmis krijgt.
De kleur van de kerk is niet heel zuiver, maar dat beschouw ik als de vrijheid van de schilder.
Op dat schilderij staan van links naar rechts de volgende huize van:
Segrade Dreeske (Hermans); de Sint Martinuskerk; het Raadhuis en Meester Spee.
Als je dat je moeder kunt zeggen of laten lezen, zal zij het zich zeker herinneren.
Prachtig dat je dat voor je moeder gedaan hebt!
Groeten Piet Timmermans.

Dit is dan Mary haar schilderij gemaakt voor haar moeder Liz Strijdonck-Derikx. Kerstmis 2009.

Op 27-12-2009 schreef Mary: Hello opnieuw Piet! Ik hoop u me herinnert. Ik was het meisje dat een beeld van Neer, en de kerk, voor haar Mamma voor Kerstmis wilde schilderen. Mijn mamma is Elisabeth, en zij is de oudste dochter van " Melke Sjeng". Ik ben haar oudste dochter, Mary.

Goed, wilde ik enkel u op het schilderen bijwerken ik van uw stad en kerk voor mijn Mamma voor Kerstmis deed. Het mamma opende haar gift, en haar ogen groeiden wijd. Zij wist rechtsweg wat het was ik voor haar had geschilderd! Zij was zo zeer pleased met het schilderen die zij didn' t realiseert dat zij andere te openen giften had! Zij was zeer gelukkig!! Zij is van plan om het schilderen in de keuken te hangen, zodat kan zij het zien elke dag. Nu, zullen een weinig Holland, en Neer, in duidelijk gezicht voor te zien allen zijn wanneer het bezoeken van haar!

Daarop heb ik nog gevraagd, of ik het kon plaatsen en hierboven zien jullie het resultaat.

Mary bedankt!


 


 

 

 

 

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-