BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 12 20 01 Erik Berben, Roggel.  Is dat het Fluitercorps van Herkenbosch?

 

Hieronder zien jullie nogmaals foto 2617 van "Zomaar un foto". Het is nog steeds niet bekend uit welke plaats dat Fluitercorps komt. Misschien dat door de onderstaande reacties meer gegevens los komen?  

 

 

Op deze foto die in de rubriek "Zomaar un foto" staat/heeft gestaan kwam nog een reactie aangaande de afkomst van de schutterij op deze foto. Erik Berben schreef mij: Hoi Piet, op foto 2617 dacht ik dat het gaat om de schutterij uit Herkenbosch, die horen tot de Midden-Limburgse bond en zijn naar mijn weten de enigste die dwarsfluiten hadden/hebben bij de schutterijen uit die bond. M.v.g. Erik Berben.

Daar heb ik op gereageerd: Erik, bedankt voor je reactie, maar om het er bij te zetten, moet ik het toch zeker weten. Er was ook nog iemand, die dacht dat het Kessel was en die doen hier ook soms mee.

Ik ben benieuwd of nog iemand komt, die het zeker weet. Maar ik heb weinig hoop.

Groeten Piet Timmermans.

Daarop reageerde Erik weer: Hoi Piet: Ja natuurlijk, het moet zeker zijn! Kessel zou een mogelijkheid kunnen zijn, echter voor zover ik het weet had Kessel in die tijd geen witte broeken!

Ik heb inmiddels contact gezocht met Winny (Har Wijnands) hij is al jaren lid van de aoj Sjötte, die heb ik gebeld want Winny was vroeger lid van Kessel. Winny heeft in tussentijd contact gezocht met iemand uit Kessel die al jaren lang lid is van Kessel, hij bevestigd dat het inderdaad om Kessel kan gaan, echter kan hij dit niet garanderen Piet.

Volgens mij is het zeker Herkenbosch, maar goed, misschien komt de oplossing wel nooit boven, wie zal het zeggen.

Klopt Piet: Kessel loopt ook wel eens in Neer mee als de Bussen Schutten een schuttersfeest hebben, de Bussen Schutten zijn lid van de Noord-Limburgse bond Juliana en de Aoj Sjötte van de Midden-Limburgse bond. M.v.g. Erik Berben.

Is er dan niemand die het zeker weet?

Reactie van Nic van Dael uit Kessel: Piet, volgens mij is het beslist niet de schutterij van Kessel. De jonge man die voorop loopt ken ik niet. Dat is zolang als ik weet altijd Jan Wulms geweest. Jan van Verkoeles Hannes, beter bekend onder de naam Kuik. Ik ben nooit in de schutterij geïnteresseerd geweest, maar dit weet iedereen in Kessel. Gr Nic.

Nog twee reacties ontvangen. De eerste van Jo Beeren, die liet mij weten, dat het zonder twijfel het fluitercorps van Herkenbosch was.

De andere reactie kwam van Cor Wagemans uit Eindhoven. Die schreef: Nu er nog steeds geen zekerheid blijkt te zijn over het fluiterkorps van “zomaar un foto” nr. 2617, kan ik je wel 100 % zekerheid geven.

Het betreft inderdaad het fluiterkorps van schutterij St. Sebastianus uit Herkenbosch.

De matrozenuniformen maar vooral de tamboer-maître die ik niet van naam ken overtuigen mij volledig.

Ooit op een OLS in Zuid-Limburg heb ik ook een soortgelijke foto van dit korps genomen. Het jaar daarop, ik meen 1975 hadden de oude schutten een bondsschutterfeest op de Schans in de wei van Piet van Pietjes. Daar was ik aan het buffet aan het helpen toen die tamboer-maître drank kwam bestellen.

Ik gaf hem toen de foto waarop hij enthousiast vroeg wat ik daarvoor moest hebben. Ik antwoordde ,,niets, graag gedaan” waarop hij luid reageerde naar een andere helper ,,Hei, doot hie dae jong ei glaas beer van mich”! Vriendelijke groeten, Cor Wagemans , Eindhoven.

Hiermede is dit vraagstuk wel opgelost! Bedankt allemaal.

 

-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-