BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 12 02 01 Fanfare De Eendracht, Neer.  Hun project "Allemaal Blaasmuziek" vrijdag 27-11-'09!

 

Hun bericht met drie foto's: 

Project “Allemaal Blaasmuziek” Fanfare De Eendracht Neer groot succes!

In kader van het project “Allemaal Blaasmuziek”, georganiseerd door Fanfare De Eendracht en Muziekschool Kreato, werden de afgelopen 4 weken speciale muzieklessen gegeven voor groep 4 van Basisschool “de Kwir”.

Volgens de  kodaly - leermethode zijn de kinderen spelenderwijs  bekend gemaakt met het samen maken van muziek, dit onder leiding van muziekdocent Fer Koolen.

Tijdens een mini-concert speelden de enthousiaste kinderen samen met Fanfare De Eendracht de muziek die ze tijdens de lessen hebben geleerd.

Ook de blokfluitleerlingen van Kreato namen deel aan dit prachtige concert waarvoor ze enkele leuke liedjes hadden ingestudeerd die ze samen met de fanfare speelden.

De winnaars van de op school gehouden ‘dirigentenwedstrijd’ mochten het fanfare orkest dirigeren. “Aan muzikaal talent is in Neer geen gebrek” aldus fanfare dirigent Ad Lamerigts die in de dirigentjes al mogelijke opvolgers zag.

De opkomst was boven verwachting groot. Na extra stoelen te hebben aangeschoven ging het een uur durende programma van start. De ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s van de jonge muzikantjes en andere belangstellenden hebben genoten van een leuk en speels muziek programma.

Dit jaar had Neer de primeur met de introductie van een eenjarig blokfluit les programma. Volgend jaar januari gaat in Neer een pilot van start met voorbereidend muziekonderwijs speciaal voor slagwerk naast de blokfluitles.

Verdere informatie en foto’s van het concert zijn te vinden op www.fanfaredeeendracht.nl.

U kunt ook contact opnemen met Erik Seuren 06-19136145 en Fer Koolen 06- 55703344 of via jeugdorkest@fanfaredeeendracht.nl

 

 

  

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=