BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 11 28 01  Marjolein Peulen-Ruyten, Neer.   Wie weet meer over de kazematten aan de Maas?

 

In mijn archief vond ik nog een foto van een kazemat, die ik niet weet waar die gelegen heeft. Ook heb ik een tekening van de ligging van de kazematten (genummerd) hier bij ons aan de Maas. Zou nog iemand weten, waar deze kazemat gelegen heeft, tenminste als ze al in Neer lag?

Via dochter Marjolein kwam een verzoek binnen voor haar 90 jarige vader, dat ook met die kazematten te maken heeft. Ik laat die mail onderaan volgen. Toch benieuwd of nog iemand Wim Ruyten een plezier kan doen?

 

 

Marjolein Peulen-Ruyten schreef mij:

Enige tijd geleden heeft er op Uw site een foto van de kazemat gestaan (aan Hanssum).

Weet je iemand die hierover meer weet? 

Waarom vraag ik dit? Mijn vader (die inmiddels 90 jaar is geworden) heeft in deze kazemat gezeten van juli t/m september 1939.

Het interesseert hem zeer om hier meer over te weten te komen. Bestaan er misschien nog andere foto’s of is hier documentatie over.

Hij weet wel nog enkele dingen: hij was gelegerd in het bataljon van kapitein Braun (deze is naderhand gesneuveld in Roosteren op de brug). De compagnie commandant was Smeets uit Venlo (res.Kapitein) en er waren een luitenant Lutki en ene Drent (uit Roermond).

Weet iemand nog iets te vertellen van die tijd?

Met vriendelijke groet, Marjolein Peulen-Ruyten.  Mail: Marjolein.

 

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=