BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 11 25 01  Piet Timmermans, Neer.   Uitstapje in 1950? middenstandsvereniging van Neer.

 

Hier nogmaals de foto die als nummer 2588 in de rubriek "Zomaar un foto" heeft gestaan. Ik ben nu zover, dat ik denk een gedeelte van de vragen die zijn gerezen, te kunnen beantwoorden! Wel onder voorbehoud.

Welke groep is dit? Een gedeelte van de middenstandsvereniging van Neer tijdens een uitstapje.

Waar is de foto genomen? Bij de watervallen van Coo in de Ardennen in België.

Wanneer was dat uitstapje: Naar schatting aan de leeftijden der deelnemers: in 1950.

Wie staan op de foto? Van links naar rechts staand:

1, 5 en 8 Joke, Grit en Miet Vennekens van gelijknamige drankenhandel; 2, 3 en 4 Tonia, Sjaak en Har Beurskens-Jakobs van gelijknamige bakkerij; 6 en 7 Mèrie en Drees Sillekens-Houwers van de gelijknamige bakkerij; 9 en 10 Dien en Graadje Franssen-Cortenbach, herenmodezaak; 11 en 14 Piet en Neske Theelen-Adams, kruidenierswaren, bloemist; 12, 16 en 3 gehurkt, Thea, Dien en Annie Timmermans, manufacturen; 13 Step Houben, sigarenfabrikant; 15 en 5 gehurkt, Gritta en Toke Hermans, zadelmaker en/of modinette; 1 en 4 gehurkt, Jo en Henri Nijs, molenaar, houtzagerij en handel; 2 gehurkt, Elly Keiren, café-hotel en zaal.

Als iemand nog een aanvulling heeft of verbetering? Laat het dan weten! 

Hier nog een aanvulling van Cecile Schwachöfer-Belgers (dochter van Dien Belgers-Timmermans:

In de rubriek "Bezoekers Schrijven" van 25-11-2009 (nr. 0306) hebt U een foto geplaatst met de namen van de deelnemers aan een uitstapje van de middenstandsvereniging Neer naar de watervallen van Coo in de Ardennen in 1950(?).

Hierop staan o.a. mijn moeder Dien en tantes (Annie en Thea Timmermans). Ik heb hierover met mijn moeder gesproken en ze weet niet meer precies wanneer het uitstapje gemaakt is, maar beslist niet in de zomer van 1950. Toen was mijn moeder namelijk hoogzwanger van mij! Zij denkt dat het nog voor haar huwelijk in september 1947 moet zijn geweest.  

Groetjes, Cecile Schwachöfer-Belgers.

Cecile, bedankt en ik kan het geloven, dat het gauw genoeg na de oorlog 1940/45 is geweest. 

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=