BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 10 24 01  Fanfare de Eendracht, Neer.   Enkele mededelingen van onze fanfare.

Fanfare De Eendracht en Stichting Muziekvrienden Neer

presenteren een nieuwe visie op verenigingsmuziek.

 

Fanfare De Eendracht Neer en Stichting Muziekvrienden Neer kunnen terugkijken op een geslaagde informatieavond, die 16 september '09. heeft plaatsgevonden. Tijdens deze avond hebben beide organisaties, welke met elkaar verbonden zijn, hun nieuwe visie op muziek en plannen aan de Neerse gemeenschap gepresenteerd.

Hun voorzitters, Peter Derks en Job Windhorst, hebben het woord tot de aanwezigen gericht. Het doel en het nut van de gewijzigde koers werd onderstreept door de gastsprekers Ad Lamerigts, muziekdocent en dirigent, Ad de Veer, organisatieadviseur en Tjeu Scheepers als vertegenwoordiger van het basisonderwijs in Neer.

“De samenleving verandert snel. Individualisme, verstedelijking, nieuwe interesses van jongeren, grote mobiliteit en vergrijzing zijn onder andere bepalend voor de toekomst van onze gemeenschap, onze cultuur, tradities en daarmee voor de verenigingen en voorzieningen in Neer”, aldus Peter Derks. “Dit zijn bedreigingen als we blijven stilstaan. Wij zien kansen door te vernieuwen met visie”. 

De fanfare en de muziekvrienden gaan samen investeren in muzikale en bestuurlijke ontwikkeling waardoor een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van jongeren, de gemeenschap en onze cultuur.

“Investeren in samen muziek maken voor jongeren is investeren in het welzijn van de gemeenschap”  zegt Job Windhorst, voorzitter van Stichting Muziekvrienden Neer.

Sinds de 16e september is veel in gang gezet. Inmiddels zijn meer dan 50 muziekvrienden geregistreerd en wordt gewerkt aan project “Music Home” waarbij in principe alle Neerse jongeren zich kunnen aansluiten om met elkaar muziek te maken.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de inhoud van de presentaties, deze kunt u terugvinden op de website van Fanfare De Eendracht:  www.fanfaredeeendracht.nl.

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=  

                                     Gezellig samenzijn na de serenade. 

Muzikale serenade Donateuractie Fanfare De Eendracht.

Tijdens de informatiebijeenkomst van Fanfare De Eendracht en Muziekvrienden Neer van

16 september '09 werd de prijswinnaar bekend gemaakt van de donateuractie ‘Win een serenade’.

Tot haar grote verrassing ontving mevrouw Lieke Berben–Gooden uit handen van fanfare voorzitter Peter Derks de tegoedbon voor een muzikale serenade.

Deze tegoedbon kon naar eigen believen worden besteed.

Mevrouw Berben-Gooden koos ervoor om haar petekind en echtgenoot, Lieke en Ton Brouwer-Grutters, in het zonnetje te zetten wegens hun 25-jarig huwelijk.

Op zondag 11 oktober '09 was de serenade een feit en stond de complete fanfare op de stoep.

Het werd een onvergetelijke verrassing voor het nietsvermoedende echtpaar.

Na afloop werd de muzikale hulde gezellig afgesloten in gemeenschapshuis ‘In d’n Haammaeker’ waar de fanfare nog werd getrakteerd op enkele consumpties.

www.fanfaredeeendracht.nl

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=