BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 09 19 01  Erik Seuren, Neer.  Verslag van het L.B.F. op 13 september 2009 in Weert.

 

 

Fiesta Latina van Fanfare De Eendracht een groot succes.

 

Zondag 13 september 2009 heeft Fanfare De Eendracht deelgenomen aan het Limburgs Blaasmuziek festival te Weert, en vond plaats in de openlucht op diverse podia.

Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd onder auspiciën van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en stelt zich ten doel om de blaasmuziek in al haar facetten te promoten.

In dat kader presenteerden het fanfareorkest van De Eendracht o.l.v. Ad Lamerigts en hun percussiegroep ‘Zinvol Geweld’  o.l.v. Roy Janssen een wervelend concert onder de naam ‘Fiesta Latina’.

Het optreden van de fanfare vond plaats op het overdekt hoofdpodium met geluidsversterking en lichtshow. Men kon genieten van temperamentvolle en passionele Latijns Amerikaans getinte muziekwerken.

Naast diverse solisten van het fanfareorkest werd er ook gemusiceerd met accordeonvirtuoos Carlo Plaum, zangeres Lon Pennings en trompettist Hub Boesten.

De accordeonklanken van Carlo Plaum vormden samen met de warme bugelklanken van het fanfareorkest een oorstrelende sound. De uitvoeringen van ‘Libertango’ en ‘Oblivion’ , beiden werken van Astor Piazolla, bezorgden menigeen een kippenvelgevoel.

Zangeres Lon Pennings vertolkte met haar zwoele stem de nummers ‘The girl from Ipanima’en ‘Conga’.

Het fanfareorkest werd voor dit concert weer versterkt door het combo Wim Verheyden op basgitaar, Frank van der Heide op keyboards en Kay Wijers op sologitaar.

Percussiegroep ‘Zinvol Geweld’  wisselde de show af met melodieuze en ritmische muziekstukken.  Onder andere het bekende nummer ‘Played-A-Live’ werkte aanstekelijk op het publiek.

Hoogtepunt van het concert was het slotnummer ‘Children of Sanchez’ waarbij vele solo’s elkaar in snel tempo opvolgen: Gé Geelen op alt-sax, Carlo Plaum op accordeon,  Kay Wijers op sologitaar en last but not least Hub Boesten die op solobugel en trompet een extra dimensie aan het nummer toevoegde.

Het massaal toegestroomde publiek waardeerde het concert met aanhoudend applaus en na afloop mocht Fanfare De Eendracht vele lovende reacties in ontvangst nemen.

Met dit optreden was de missie om met gevarieerde, aantrekkelijke en toegankelijke blaasmuziek het publiek te boeien helemaal geslaagd. Ook voor de muzikanten was het een fantastische muzikale uitdaging.

Een bijzondere ‘Kiek op Meziek’.

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=