BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 09 18 01  Piet Timmermans, Neer.  Foto met familieleden van Geuijen te Roggel.

 

 

Deze foto heb ik ook in de rubriek "Zomaar un foto" gehad staan, onder nummer 2534. Omdat die daar maar vier dagen blijft staan en omdat nog niet alle namen bekend zijn, plaats ik ze nu hier.

Weet U nog iets, reageer dan!

 

Dit is een oude foto uit mijn archief. Het is nog een foto uit de beginperiode en daar staat niet bij, wie ze mij geleverd heeft. Natuurlijk ook geen namen. Nu weet ik van mijzelf, dat die struise dame rechts op de foto, NieŽs van KupersDriekske (Agnes Geuijen-Janssen) is. De twee meisjes die voor haar staan, dat kan bijna niet missen, zullen wel haar twee dochters Greet en StieŽn zijn. Is er ergens nog iemand, die meer over de personen kan vertellen? NieŽs had verschillende zusters en haar man Thomas Geuijen uit Roggel, had ook familie. Wie zet er zich eens voor? Wat kan zo'n foto toch mooi zijn! Er zal koffie gedronken worden, want de vrouw naast NieŽs is koffie aan het malen!

Reactie:

Zeker een stuk historie op de gevoelige plaat vastgelegd. Van welke tijd?  Ik denk omstreeks 1935.

Wat zie ik links? Het lijkt wel een afdak van de ďsjopď. Misschien in draadglas van toentertijd.

Het was natuurlijk zondagmiddag, duidelijk. Toen deed een ieder nog zijn best om er ook op z'n Zondags uit te zien. Hoe het nu is: kijk maar naar de foto van enkele dagen terug, van de processie!

Hoop dat er nog enkelen met wat meer informatie reageren. Gr. Bert. Leidsendam.  

Reactie:

Hello Piet, In de foto number 2534 de vrouw in de middle met het kind op den arm is mijn overgrootmoeder Gertrudis Geuijen getrouwd met Hendrik Bergs in Roggel in 1897. Als iemand  meer weet zoals de naam van het kind op her arm zo ik het graag weeten. Groeten uit Australia . Agnes Nolan Ė van Roy. 

Reactie:

Op deze foto staan: 1) dochter van 2 (Door Geuijen-van Goch); 2) Door Geuijen-van Goch; 3) Lei Geuijen (van Pierre "Geurte"); 4) dochter van 2 (Door Geuijen-van Goch) met onbekend kindje; 5) Peter Geuijen, zoon van 2; 6) Gertrudis Bergs-Geuijen met kleindochter Trui Coumans; 7) NieŽs Geuijen-Nijssen (vanne StšŲker); 8) NieŽs Geuijen-Janssen (van Kupers Driekske) met voor haar staande, de twee dochters Stien en Greet. 

Reactie van Piet Van Roij, Roggel met medewerking van Trui Oonicx-Coumans en Lucia Vestjens-Geuijen. Dit alles onder voorbehoud.

De foto zou genomen zijn in Heythuysen op de Biesstraat. Daar moet een huisje hebben gelegen (of ligt er misschien nog) waar een winkel in gevestigd was. Dit heeft Lucia Vestjens-Geuijen aan Toos Houben-Hermans verteld.

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=