BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 09 14 01  Tilly Reijnen, Roggel.  Het St.Martinuskoor maakt uitstaoje naar Kevelaer.

 

Zaterdag 12 september 2009 heeft het Kerkelijk gemengd zangkoor van onze St.Martinusparochie haar jaarlijks uitstapje gehouden. Zij bezochten Kevelaer en daarna hebben ze bij pastoor Franken de H.Mis gezongen. Lees maar wat Tilly bij de foto's schreef.

 

 

   

Zaterdag 12 september '09 had het kerkelijk zangkoor St.Martinus hun jaarlijks uitstapje. Het was erg gezellig deze dag. We hebben 's middags een  bezoek gebracht aan Kevelaer en 's avonds  heeft het koor de H.mis opgeluisterd in Molenhoek, bij pastoor Rudo Franken (die a.s. dinsdag 15 september zijn 25 jarig jubileum diakenwijding viert.) Neer mag trots zijn op dit koor, ze hebben werkelijk bijzonder mooi gezongen.
Na de mis was er koffie in de sacristie van Molenhoek  (-1 foto, en op de andere foto enkele koorleden bij de Basiliek) van Kevelaer. Info: Kevelaer is een bedevaartsoord in Duitsland op 6 km.van de Nederlandse grens, ter hoogte van Bergen in Noord Limburg. De stad telt iets meer dan 28.000 inwoners.
Sinds 1642 wordt er in het plaatsje een als wonderbaarlijk beschouwde afbeelding van de maagd Maria vereerd.
Veel katholieken pelgrimeren jaarlijks naar dit genadebeeld van de "Troosteres der bedroefden".
De marskramer Hendrik Busman zou van de Maagd zelf tot drie maal toe de opdracht hebben gekregen een kapelletje voor haar te bouwen. Hij gaf hieraan gehoor en op 1 juni 1642 stond er een eenvoudige bidzuil op de plek waar hij de opdracht kreeg. Al gauw kwamen er pelgrims en werden er genezingen gemeld, in 1647 erkende de kerk acht van deze genezingen als wonderbaarlijk. In 1654 werd om de bidzuil een barokke koepelkapel gebouwd, in 1645 werd een bedevaartkapel gebouwd, de huidige Kaarsenkapel. De grote Mariabasiliek verrees in de negentiende eeuw. Kevelaer nodigt u uit voor de 21e kerstmarkt welke gehouden wordt van 28 november tot zondag 20 december '09, dagelijks: van 14.00-18.00 uur en in het weekend: 11.00-18.00 uur, Kapellenplein/Forum Pax Christi. Groet Tilly.
 

                    

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=