BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 09 06 01 Fernando Kuijpers s.t., Neer.  Oproep om foto's van vrachtauto's en hun bedrijf.

 

Beste Piet,

Met veel plezier kijk ik dagelijks naar de foto’s die je plaats. Ik heb zelf een groot aantal recente foto’s van het bedrijf en met name de auto’s. Nou wil ik jouw hulp inroepen om “foto’s van toen” te verzamelen, natuurlijk van de trucks van ons bedrijf of het bedrijf zelf.

Mijn grootvader en twee van zijn broers hebben het bedrijf al in de jaren ‘20 gestart aanvankelijk werd er vervoer per hondenkar naar Swalmen verricht. Later is men overgeschakeld op paard en wagen, ook heeft men met de “malle jan” hout uit de bossen gehaald en heeft men paarden geleverd voor de trekvaart tussen Neer en Meijel. Dit is al vooroorlogse geschiedenis. In de oorlog had men een Ford (bouwjaar 1939?) deze is in 1945 door de Duitsers gevorderd en in Normandië terug gevonden. Na de oorlog heeft men met oude leger trucks gereden. Het is erg onwaarschijnlijk dat er nog foto’s uit deze tijden bestaan, specifiek van ons bedrijf.

Vanaf de jaren ’70 heb ik zelf wel foto’s, maar mochten er oud-chauffeurs deze oproep lezen zou ik graag hun foto’s lenen om in te scannen of digitaal van hun ontvangen? Ik ken veel verhalen ook alleen als anekdote of uit de overlevering. Voordat een aantal dingen voor eeuwig in de stroom der tijd verloren gaan wil ik toch proberen om hiervan iets te verzamelen.

Met vriendelijke groet,

Ing. Fernando J.L. Kuijpers M.Sc.

  +31 - (0)475 - 59 13 15

  +31 - (0)475 - 54 36 54

  +31 - (0)6 - 229 250 64

  fernando@kuypersneer.nl

Kijk ook eens op onze internetsite (:);

www.kuypersneer.nl of www.kooiker.nl 

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=