BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 09 05 01 Fanfare De Eendracht, Neer.  Belangrijk nieuws van Fanfare De Eendracht.

 

Er gaat veel veranderen in Neer.

Naar verwachting zal de Neerse gemeenschap de komende jaren in relatief snel tempo veranderen. Deze veranderingen zullen van grote invloed zijn op het verenigingsleven en de Neerse cultuur. Het wordt steeds lastiger om jongeren aan een vereniging te binden en is het moeilijk om nieuwe bestuurders te vinden.

De fanfare onderkent deze ontwikkelingen. Een nieuwe visie, nieuw beleid en nieuwe bestuursmethoden hebben inmiddels haar vruchten afgeworpen. Zo zijn wij trots te kunnen melden dat we in een jaar tijd 15% meer leden hebben mogen verwelkomen. Er zit muziek in de toekomst van onze vereniging.

De fanfare krijgt hierbij de steun van “Stichting Muziekvrienden Neer” die zich graag aan u wil voorstellen.

 

Wij hebben u veel nieuws te vertellen.

 

Op 16 september 2009 vindt er een informatie bijeenkomst plaats van 20.00 tot 21.30 uur in gemeenschapshuis “In d’n Haammaeker”te Neer.

Tijdens deze bijeenkomst zullen Fanfare De Eendracht en Stichting Muziekvrienden Neer samen hun ambitieuze plannen aan u presenteren. Hierbij staan muziek en jongeren in Neer centraal.

 

De volgende sprekers komen aan het woord:

- Tjeu Scheepers, directeur basisschool De Kwir Neer

- Ad de Veer, directeur OCGH Advies Helmond

- Ad Lamerigts, dirigent en muziekdocent Kreato

- Jac aan den Boom, ondernemer en bestuurslid Stichting Muziekvrienden Neer 

- Job Windhorst, voorzitter Stichting Muziekvrienden Neer

- Peter Derks, voorzitter Fanfare De Eendracht

 

Voor deze avond zijn alle inwoners van Neer uitgenodigd, alsmede de Neerse verenigingen en ondernemers, gemeentebestuur en gemeentepolitiek Leudal.

Wij verheugen ons op uw komst.

Met muzikale groet,

 

Fanfare De Eendracht Neer                               Stichting Muziekvrienden Neer

Peter Derks, voorzitter                                      Job Windhorst, voorzitter

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=

 

Fiesta Latina met Fanfareorkest Neer   

Op het Limburgs Blaasmuziek Festival brengt het Fanfareorkest van De Eendracht uit Neer een bruisend en spetterend Latin concert ten gehore. Ingrediënten hiervoor zijn een mix van samba- tango- en latino ritmen en een flinke dosis temperament van 28 koperblazers, een combo en percussiegroep Zinvol Geweld.

Daarbij zullen 3 bekende gastsolisten hun passie voor Latin muziek hieraan toevoegen. 

Iedere muziekliefhebber kan op zondag 13 september om 16.00 uur komen genieten bij het hoofdpodium op de Oude Markt te Weert.

Fanfare de Eendracht zet wederom in op vernieuwing. Een jonge en enthousiaste groep mensen met ambities en passie voor het maken van aantrekkelijke muziek maken dit fanfareorkest zo bijzonder. Het inmiddels vertrouwde combo, bestaande uit Kay Wijers  (gitaar), Wim Verheijden (basgitaar) en Frank van der Heiden (keyboards) is ook nu weer van de partij. Speciaal voor deze gelegenheid is er gewerkt aan een attractief repertoire voor het publiek.

Het artistiek leiderschap is in handen van Roy Janssen en Ad Lamerigts.

De solisten

Lon Pennings is zangeres in de Latijns-amerikaanse band Club Guaraná.

Daarnaast is zij een bekende schilderes en docente en laat zich inspireren door alles en iedereen om zich heen.

Hub Boesten volgde aan het Conservatorium te Maastricht de opleidingen trompet en schoolmuziek. Naast zijn werk als koperdocent aan het Centrum voor de Kunsten te Roermond, musiceerde Hub Boesten o.m. in de Big band van Willy Schobben, de Charly Green Band, de Big band '77 en de Jazz rock formatie Jazzy Rama.

Hub is alom bekend als orkestleider van de Big Band Boesten.

Carlo Plaum studeerde accordeon, elektronisch orgel en keyboards aan het Conservatorium te Maastricht waaraan hij ook jaren als docent verbonden was.

Carlo staat bekend als een veelzijdig musicus, die steeds weer tracht de voor menigeen onbekende mogelijkheden van het accordeon te propageren. Naast zijn solistische optredens werkt hij vaak samen met verschillende orkesten en ensembles, waaronder het Limburgs Symfonieorkest, de Philipsharmonie en Mandoline-Orkest The Strings.  

Het belooft een warme nazomerse middag te worden op het Limburgs Blaasmuziek Festival in Weert. De entree is gratis.

Meer informatie over dit festival is te vinden op:   www.limburgsblaasmuziekfestival.nl www.fanfaredeeendracht.nl              

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=