BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 05 17 01 Henk van Ratingen, Perth, Australia.      Oude welput ook in de Steeg.               

 

Henk van Ratingen oud Neerenaar in AustraliŽ, stuurt mij ter informatie onderstaande mail, dit naar aanleiding van foto 2409 van "Zomaar un foto" van deze week. Omdat het vermoedelijk voor sommige mensen en voor de heemkunde interessant kan zijn, te weten of er nog iemand is die hier meer over kan vertellen, plaats ik zijn mail.

Hoi Piet,
Ter informatie.

Ik ben in het bezit van de architecten tekening van ons ouderlijk huis in de Steeg te Neer, in originele blauwdruk. (ik heb jaren geleden 'n kopie daarvan gemaakt en naar de latere bewoner Tjeu Verstappen in de Steeg gestuurd, die er heel blij mee was)

Op die tekening staat aangegeven dat ons huis water kreeg via 'n "loden buis" van 'n "bestaande welput". Die welput is precies aangegeven op de tekening en is gelegen tussen ons huis en 't (vroegere) magazijn van Pietjes-Sjang.
De loden buis was verbonden met 'n pomp en reservoir in onze kelder en vandaar werd water doorgevoerd naar de keuken, badkamer etc. Ik vermoed dat die aansluiting er niet meer is en verplaatst is door de staat watervoorziening.
Die oude welput was er dus al voordat ons huis gebouw was (circa 1938) en waarschijnlijk ook voordat 't magazijn gebouwd was.

Je vraagt je af of deze put behoorde bij 'n huis of huizen die vroeger op 't land stonden waar vervolgens 't magazijn en ons huis gebouwd zijn?

Groeten Henk.

 

Ja Henk, het zou mooi zijn, als er iemand zou zijn, die daar nog iets over zou kunnen vertellen en nog beter? Op papier heeft staan!

=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=