BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 05 02 01 John Stoffels, Neer.   Koninginnenacht 2009: 'Truuk Nao Naer'.

 

Kay en Beer Boogie Baer op YouTube

Op woensdagavond, Koninginnenacht 2009 vond het 'Truuk Nao Naer' van Neers meest bekende band ooit, Beer Boogie Baer, in een afgeladen café 'Manuslust Biej Mieke' plaats vond.

De bandleden wisten al snel de voetjes van de vloer en de handjes van het publiek los te krijgen, speelden als vanouds hun lekkere rauwe Bluesmuziek en ook de eerste speciale gast die met BBB optrad John Nijsen, de frontman van 'Lungjuh' wist met zijn geweldig mondharmonicaspel een prachtige toevoeging aan het eerste gedeelte van het concert te geven. John bedankt!

Na de pauze speelde Beer Boogie Baer een tweetal nummers en toen was het tijd voor de grote verrassing voor het publiek. De pas twaalf jarige Kay Wijers (zoon van Jack Wijers en May Linssen) werd door ondergetekende het podium opgevraagd. Sjeng Geraets, de sologitarist overhandigde Kay zijn gitaarkabel en maakte plaats voor Kay, hét grootste gitaartalent van Nederland, Kay! Na het eerste nummer, 'Heartbreak Sunday' welk Kay met de band speelde en hiermee het publiek tot een ware climax bracht werd hij door de bandleden tot ERELID van Beer Boogie Baer benoemd. Symbolisch kreeg Kay hiervoor een speciaal voor hem gemaakt T-shirt met aan de voorzijde de opdruk:

Beer Boogie Baer

ERELID

kai goed!

en aan de achterzijde bedrukt met een afbeelding van de legendarische Jimi Hendrix en de tekst "going around tour" van de bandleden. Uiteraard werd dit gelijk aangetrokken en speelde Kay,, de sterren nog meer van de hemel tijdens het Jimi Hendrix nummer 'Hey Joe.' 

Uiteraard wilde het bijzonder enthousiaste publiek nog meer van Kay horen maar dit gebeurde pas na afloop van de tweede set van Beer Boogie Baer waarin het publiek massaal om een toegift schreeuwde. Ook hiermee had de band stiekem rekening gehouden en voor een paar topnummers van ZZ-Top gekozen. Tijdens het allerlaatste nummer, het nummer 'Tush' kwam 'ons jongste lid' weer naar boven en hij ging een ware guitar battle met Sjeng Geraets aan te gaan en u kunt al raden wie dit duel d.m.v. applaus van de jury won. De mensen die dit sensationele optreden van de band en speciale gasten hebben gemist krijgen tijden de Sjómmelmert 2 dagen een herkansing om Kay en uiteraard ook Beer Boogie Baer wederom aan het werk te zien. John en 'Jimi Kay Wijers' nogmaals bedankt en een speciaal woord van dank aan Kuypers Transport en J. Bouwman Las en Constructiewerken voor het tot stand brengen van een perfect podium.

Er zijn heel veel foto's gemaakt van dit concert maar helaas heb ik er nog geen mogen zien en ik wil deze fotograven vragen om hun werk naar mij: 6086al1@hetnet.nl door te sturen zodat we dezen, via de site van Piet, ook met de andere Neerse mensen kunnen delen. Hiervoor alvast dank!

Kay en Beer Boogie Baer op YouTube: Deze opnames zijn met een mobiele telefoon gemaakt en zowel geluid als beeld zijn dus niet echt optimaal maar u kunt zich een hier een duidelijk sfeerbeeld vormen.

http://www.youtube.com/guitarkay 

Iedereen bedankt en tot ziens,

John Stoffels