BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 03 23 01 Ton van Lier, Neer. Een Nijlgans gaat nestelen aan de Friedesemolen.

 

     

 

Ook in de natuur verandert veel. Zie hier deze Nijlgans? In mijn jonge tijd heb ik daar nooit van gehoord, de laatste jaren zag men (tenminste voor de goede observeerder) ze iets meer en nu komen ze ook al in de bebouwde kom. Zie wat Ton van Lier op 6 maart 2009 bij deze foto's schreef:

Deze Nijlganzen zitten al een kleine week bij ons in de wei en willen gaan broeden in de boom bij de Friedesse molen. De Nijlgans broedt in bomen.

Reactie van Hein van Stekelenburg, Amsterdam: Plotseling was ze er. 30 Jaar geleden en we schreven het jaar 1979. Hij/zij streek neer bij de Friedesche Molen en Lambert van Erp (mijn oom) wist hem naar binnen te lokken. Dit lukte hem met grote inspanning en omdat hij een grote kennis bezat van dieren. Na 2 dagen heeft hij hem weer vrijgelaten. We kenden de Nijlgans nog helemaal niet in Nederland. Maar als ik nu deze foto van Ton van Lier zie, komt het me voor alsof het een saluut is aan Lambert, die al 26 jaar in Neerse aarde rust. Met groet uit Amsterdam, Hein van Stekelenburg.