BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

2009 03 08 01  Tiens Mevissen, Tongeren (BelgiŽ).  Rouwkaart en afscheidsbrief voor GieŽl.

 

Tiens, die de bovenbuurvrouw van Trui en GieŽl is geweest, stuurde dit bericht. Zij heeft een eigen site, genaamd "Tongeren in beeld", waar dit bericht ook op staat. Te bekijken door "hier" te klikken.

Het waren mooie jaren in Neer. Jullie waren mijn benedenburen, Trui en GieŽl. Ik heb erg veel aan jullie te danken. Warmte, vriendschap, kreumelkesvlaai.

GieŽl en ik hielden allebei van koormuziek, ít liefst Limburgse.
Weet je nog Trui, dat je vond dat GieŽl het te hard speelde?
Ik heb toen gezegd dat ik verdomd graag een kabeltje door jullie plafond zou laten zakken en dat met mijn boxen verbindenÖ

Ik herinner mij warme zomeravonden; ik kwam naar beneden en ging bij jullie zitten, buiten.
Kwiebus was er toen nog en GieŽl keek naar de nachtelijke hemel waar hij de vliegtuigen spotte die overvlogen.

Zo veel herinneringen: toen ik eens griezelig ziek was geworden, toen jullie zonnescherm van de gevel loskwam, toen Marleen in coma lag, maar ook hele goede: toen ik met Hans trouwde en nog zo het een en ander.

Het is al bijna 16 jaar geleden dat ik verhuisde. Al die jaren hebben wij contact gehouden; verjaardagen, kerst- en nieuwjaarswensen, jullie gouden bruiloftÖ

En vandaag, voor mij heel onverwacht, lees ik op de website van Piet van Toon, dat GieŽl gisteren gestorven is. Ik heb een krop in mijn keel, de tranen prikken achter mijn ogen.
Jullie zijn een dierbaar deel van mijn leven, nog altijd.

Lieve Trui, het is hard voor je en ik voel met je mee.

Uiteraard is dit berichtje ook bestemd voor je kinderen: de tweeling, de Amsterdammer, de bakker van Neer, de bakker van Haelen die nu iets anders doet.

Tiens.