BEZOEKERS SCHRIJVEN!

Link naar "Bezoekers schrijven" van eerder!

 

2009 02 19 01  Deze foto is ingezonden door Mat van Roij. Huize "Manresa" te Venlo.

   

Deze foto is ingezonden door Mat van Roij uit Neer. Mat was opgevallen, dat ik in de loop der tijd veel foto's van de retraites in huize "Manresa" heb geplaatst, maar nooit niks over het gebouw en het ontstaan? Ik laat hem hier zelf aan het woord:

Al verschillende keren heb je foto’s gepubliceerd van retraites bij  Manresa met afbeeldingen van Neerse mannen. Kort geleden heb ik een oude foto op de kop getikt van het huis Manresa in Venlo waar dit alles plaatsvond. Misschien iets om te plaatsen in een van jouw rubrieken en dat jij er wat bij kunt schrijven wat al die mannen uit o.a. Neer er kwamen doen. De jongeren onder ons zullen bij God niet weten wat een retraite inhoudt en zeker niet samen met priesters, geestelijke oefeningen gaan doen.

Manresa is in ieder geval een voorstad van Barcelona (Spanje)  waar rond 1523 Ignatius van Loyola verbleef. (Priester die in 1622 heilig werd verklaard) Het was de stichter van de orde van Jezuļeten die hier de basis legde voor geestelijke oefeningen.

Ik moet hier eerlijk bekennen, dat ik zelf nooit op retraite ben geweest, dus speel ik de vraag door naar de bezoekers van deze site. Wie kan er meer over vertellen? 

Zelf heb ik even via google gezocht en vond "dit", een artikel van Dr. Herman H. Somers.

-+-+-+-+-+-+-